Kuvaus
Haemme Jyväskylän yliopiston [kasvatustieteiden laitokselle](https://www.jyu.fi/fi/kptk/kla) varhaiskasvatustieteen yliopistonopettajaa ajalle 13.1.2025 – 31.12.2026.
Tehtävät ja edellytykset
Yliopistonopettajan tehtävässä painottuvat varhaiskasvatustieteeseen liittyvät opetustehtävät sekä varhaiskasvatuksen ohjattujen harjoitteluiden ja kandidaatin tutkielmien ohjaus. Lisäksi tehtäviin sisältyy tiedekunnan ja varhaiskasvatustieteen tutkimusperustaista pedagogista kehittämistyötä sekä osallistumista laitostehtäviin. Tehtävässä edellytetään vahvoja vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.
Tehtävässä edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa ja varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuutta. Eduksi katsotaan varhaiskasvatustieteen teemoihin liittyvä tohtorin tutkinto, meneillään olevat jatko-opinnot tai kiinnostus jatko-opintoihin, valmius ohjata opinnäytetöitä sekä hyvä perehtyneisyys tutkimusmenetelmiin. Lisäksi eduksi katsotaan kokemus varhaiskasvatuksen opettajien koulutuksesta, opetustehtävistä ja koulutuksen kehittämisestä.
Yliopistonopettajan tehtävistä ja kelpoisuusvaatimuksista määrätään [yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa](https://www.jyu.fi/fi/meista/organisaatio-ja-johtaminen/johtosaanto-ja-periaatteet/toimintaa-ohjaavat-periaatteet).
Mitä tarjoamme?
Osaava ja hyvinvoiva tiedeyhteisö
Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen, jossa saat mahdollisuuden vaikuttaa koulutuksen rakenteeseen sekä sisältöön. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.
Tehtävä asettuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustasolle 5. Palkkasi on noin 3500-4100 euroa kuukaudessa riippuen osaamisestasi ja aiemmasta kokemuksestasi.
Tehtävää täytettäessä käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.
Hakeminen
Sähköiseen hakulomakkeeseen tulee liittää seuraavat dokumentit PDF-muodossa:
1) Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan [ansioluettelomalli](https://tenk.fi/fi/ohjeet-ja-aineistot/tutkijan-ansioluettelomalli).
2) Lyhyt (2-3 sivua) kirjallinen selostus pedagogisesta koulutuksesta ja opetusansioista ([opetusportfolio](https://www.jyu.fi/fi/file/jyvaskylan-yliopiston-opetusportfolion-ohjepdf))
3) Numeroitu julkaisuluettelo [Suomen Akatemian mallin mukaan](https://www.aka.fi/julkaisuluettelo/) tieteellisistä ja muista julkaisuista,
4) Motivaatiokirje
Lisätietoja antaa: Kasvatustieteiden laitoksen johtaja Tarja Ladonlahti, tarja.ladonlahti@jyu.fi
Tarjoamme hyvät työolosuhteet tutkijoille ja noudatamme Tutkijanuran ja -aseman kehittämisen ([HRS4R](https://www.jyu.fi/fi/tutkimus/tutkijanuran-ja-aseman-kehittaminen-hr-excellence-in-research)) periaatteita. Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) -työ perustuu Euroopan komission julkaisemaan [Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan arvoihin ja säännöstöön tutkijoiden työhönotosta](https://euraxess.ec.europa.eu/sites/default/files/brochures/eur_21620_fi.pdf) (englanninkielinen lyhenne Charter & Code). Jyväskylän yliopisto on sitoutunut tasapuolisuuteen, johdonmukaisuuteen ja läpinäkyvyyteen valintapäätöksissä ja noudattaa [vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia](https://eur03.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A//avointiede.fi/sites/default/files/2020-03/tutkijanarviointi.pdf&data=04%7C01%7C%7C4d3a68072dae415a8f4f08d96c7469cc%7Ce9662d58caa44bc1b138c8b1acab5a11%7C1%7C0%7C637660069510535854%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=AHINUY%2Btwei3WozxRVNf9xnougu3YuL4ztyw4SmkQEo%3D&reserved=0). Jyväskylän yliopisto on sitoutunut vastuullisen tutkijanarvioinnin [DORA-julistukseen](https://sfdora.org/read/read-the-declaration-suomen-kieli/) ja noudattamaan [CoARA](https://coara.eu/)-periaatteita.
Hakemusprosessimme on läpinäkyvä, ammattimainen ja kansainvälinen. Tiedotamme hakijoita avoimesti prosessin edistymisestä sen eri vaiheissa. Kaikissa valinnoissa huomioidaan tiedekunnan huolellinen ja sisäinen harkinta. Arvostamme tasa-arvoa ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustamme kelpoisuuden täyttäviä hakijoita hakemaan tehtäviä.
Kasvatustieteiden laitos
Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta on vahvoilta juurilta ponnistava ja rohkeasti kestävää tulevaisuutta rakentava tutkimus- ja koulutusyksikkö. Tiedekunnan missiona on Oppiminen ja hyvinvointi kestävän tulevaisuuden yhteiskunnan rakentajana. Opettajankoulutuksessa sekä psykoterapeuttikoulutuksessa tiedekunta on maan kärkitoimijoita.
Tiedekunnan korkeatasoisen ja kansainvälisesti tunnetun tutkimuksen vahvuuksia ovat oppiminen, opetus ja vuorovaikutus. Tutkimuksen viisi painopistettä ovat: Koulutus, opetus ja interventiot; Oppimisen psykologinen ja neurokognitiivinen perusta; Vuorovaikutteiset ja teknologiset oppimisympäristöt; Lapsuus, perhe, vuorovaikutus ja hyvinvointi sekä Hyvinvointi, oppiminen ja vuorovaikutus työssä. Tiedekunnassa koordinoitavia infrastruktuureja ja verkostoja ovat mm. monitieteinen aivotutkimus (CIBR), ihmistieteiden metodikeskus (IHME), psykoterapian opetus- ja tutkimusklinikka, monitieteinen perhe- ja lapsuustutkimus sekä oppimisen ja opetuksen tutkimus (CLT). Tiedekunnassa toimii myös Suomen Akatemian rahoittama Oppimisen dynamiikan ja interventiotutkimuksen huippututkimusyksikkö (www.interlearn.fi)
Puhelin: (014) 260 1211 Sähköposti: jy-rekrytointi@jyu.fi Sijainti: Seminaarinkatu 15 Tietoa hakijalle
Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä ilman sen lähettämistä rekrytointijärjestelmään. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet tallentanut hakemuksesi järjestelmään.
Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.
Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä