Kuvaus

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: [www.tuni.fi](http://www.tuni.fi/)

[Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunta](https://www.tuni.fi/fi/tutustu-meihin/kasvatustieteiden-ja-kulttuurin-tiedekunta) koostuu kolmesta tehtävältään erilaisesta yksiköstä. Kasvatustieteiden yksikkö on kasvatuksen ja yhteiskunnan tilaa ja muutosta tutkiva ja sivistysperustaa uudistava tutkimus- ja oppimisyhteisö, joka kouluttaa yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti tietoisia sekä analyyttisesti ja laaja-alaisesti ajattelevia kasvatus- ja koulutusalan asiantuntijoita ja vaikuttajia. Tiedekuntaan kuuluu yliopistollisena harjoittelukouluna toimiva Tampereen yliopiston normaalikoulu sekä Tampereen yliopiston kielikeskus, joka tarjoaa yliopiston kaikille opiskelijoille tutkintoihin sisältyvät viestinnän ja kielten opinnot.

Haemme nyt erityispedagogiikan yliopistonlehtoria, jolla on vahvan opetus- ja tutkimusosaamisen lisäksi näkemystä ja asiantuntijuutta tutkimusperustaisen yliopisto-opetuksen ja opetussuunnitelmatyön kehittämiseen. Opetustehtävä sijoittuu kasvatustieteiden laaja-alaiseen tutkinto-ohjelmaan painottuen kasvatustieteiden ja erityisesti erityispedagogiikan opetukseen sekä opinnäytetöiden ohjaukseen. Opetus tapahtuu pääasiassa kampuksella, mutta siinä hyödynnetään myös digitaalisia ohjauksen ja opetuksen ympäristöjä.

Yliopistonlehtorin tehtäviin kuuluu

– vastata osaltaan erityisopettajakoulutuksen koordinoinnista, erityispedagogiikan tutkimusperustaisesta opetuksesta, ohjauksesta ja yhteisöllisestä kehittämisestä,
– osallistua kasvatustieteiden laaja-alaisen tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmatyöhön ja opetukseen,
– osallistua alansa tutkimustoimintaan ja sen kehittämiseen sekä Tampereen korkeakouluyhteisössä että kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa sekä
– osallistua alueelliseen ja kansalliseen sidosryhmäyhteistyöhön.

Edellytykset

Erityispedagogiikan yliopistonlehtorin tehtävään hakevalta edellytetään

– soveltuvaa tohtorin tutkintoa,
– kykyä antaa korkeatasoista ja laadukasta tutkimukseen perustuvaa opetusta ja ohjausta,
– laaja-alaista ja monipuolista perehtyneisyyttä erityispedagogiikan alaan ja näyttöä itsenäisestä tieteellisestä alan tutkimustyöstä,
– erityisopettajan kelpoisuutta,
– kokemusta yliopistotasoisesta opetuksesta,
– hyvää suomen ja englannin kielen taitoa sekä
– hyviä ja monipuolisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Ansioksi katsotaan käytännön työkokemus erityiskasvatuksesta -ja opetuksesta sekä laaja-alainen kasvatustieteellinen ja/tai monitieteinen osaaminen.

Tarjoamme

Olemme aktiivinen ja kansainvälisesti orientoitunut monitieteinen tutkimusyhteisö. Työskentelemme laaja-alaisessa tutkinto-ohjelmassa eri opintosuuntien opiskelijoiden kanssa. Tarjoamme monipuolisia mahdollisuuksia tutkimusyhteistyöhön, ammatilliseen kehittymiseen sekä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Sijaitsemme yliopiston keskustakampuksella.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Yliopistonlehtorin tehtävän alustava vaativuustaso on 6. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa.Tyypillinen aloituspalkka tehtävässä on noin 43004600 euroa kuukaudessa.

Tehtävä täytetään toistaiseksi 1.8.2025 alkaen. Tehtävässä sovelletaan työsopimuslain mukaista kuuden kuukauden koeaikaa.

Henkilöstöetuihimme kuuluvat mm. edulliset ravintola- ja kahvilapalvelut kaikilla kolmella kampuksella, kattavat työterveyshuollon palvelut sekä kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. Lue lisää työskentelystä meillä [työnantajasivuiltamme](https://www.tuni.fi/fi/tutustu-meihin/korkeakouluyhteiso-tyonantajana/tampereen-yliopisto-tyonantajana).

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy 7.4.2025 klo: 23.59.

Liitä hakemukseesi seuraavat dokumentit PDF-muodossa:

– Ansioluettelo Suomen Akatemian [ansioluettelomallin mukaisesti](https://www.aka.fi/tutkimusrahoitus/hae-rahoitusta/nain-haet-rahoitusta/ohjehakemisto/ansioluettelo/), enintään 3 sivua.
– [Suomen Akatemian ohjeiden](https://www.aka.fi/julkaisuluettelo/) mukaisesti laadittu julkaisuluettelo
– Opetusportfolio [Tampereen yliopiston ohjeen mukaisesti](https://content-webapi.tuni.fi/proxy/public/2023-12/tau20ohje20opetusportfolion20laatimiseksi.pdf). (Katso myös: [Opetusosaamisen arviointi Tampereen yliopistossa](https://www.tuni.fi/fi/tutustu-meihin/korkeakouluyhteiso-tyonantajana/tampereen-yliopisto-tyonantajana/opetusosaamisen-arviointi))
– Liite, jossa kerrot miten kehittäisit tutkimusperustaista erityisopettajakoulutusta Tampereen yliopistossa (enintään 1 sivua)

Haastattelut järjestetään 24.4. ja 28.4.2025.

Lisätietoja tehtävästä antaa

Yksikön päällikkö, erityispedagogiikan yliopistonlehtori Minna Mäkihonko, minna.makihonko@tuni.fi / p. 050 3182 137 (18.3., 25.26.3. ja 7.4.).

Rekrytointiprosessiin liittyvissä kysymyksissä HR-asiantuntija Sari Kalmanlehto, sari.kalmanlehto@tuni.fi.

Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä


Katso kaikki työpaikat: kaikkityopaikat.fi/tyopaikat