Kuvaus

Sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kehittämään uudenlaista sote-työparitoimintaa.

Palvelun kohderyhmänä ovat asiakkaat, joilla on päihteiden ongelmakäyttöä, mutta palvelua tarjotaan myös mielenterveyskuntoutujille.

Haemme nyt Liikkuvaan tiimiin sosiaaliohjaajaa, jonka tehtävänä on pitkäjänteinen yksilöllinen sosiaaliohjaus ja sosiaalinen kuntoutus asiakkaan arkiympäristössä. Palvelun tavoitteena on asiakkaan itsenäisen asumisen tukeminen, päihteettömän arjen lisääminen, asumistaitojen ja elämänhallinnan parantaminen. Liikkuvan tiimin toiminta perustuu yhden luukun palvelumalliin ja sote-palvelut räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.

Sosiaaliohjaajan työ sisältää päihteettömyyden ja elämänhallinnan tukemista sekä valmennusta arkipäivän toiminnoissa. Työmenetelmiä ovat omaohjaajatyöskentely, asiakkaan kannustaminen ja voimavarojen tunnistaminen. Työskentelyssä painotetaan kuntouttavaa työotetta, motivoivaa keskustelua sekä verkostotyöskentelyä eri toimijoiden kanssa.

Tarjoamme sinulle aitiopaikan mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittämiseen, mielenkiintoisen ja monipuolisen työn sekä kokeneet, ammattitaitoiset ja motivoituneet työkaverit. Lisäksi meillä on hyvä perehdytys, työnohjaus sekä monipuoliset koulutusmahdollisuudet.

Asiakastyön lisäksi tehtävään kuuluu yksikön työprosessien kehittämistä, erilaisia kokouksia, ryhmätyönohjausta, täydennyskoulutuksia sekä vaikuttavuuden ja laadun arviointia ja yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

Työn luonteen vuoksi oman auton käyttömahdollisuus katsotaan eduksi.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva sosiaali- ja terveydenhuollon korkeakoulututkinto (AMK) tai aiempi opistotasoinen tutkinto, laillistettu sosionomi.

Kielitaitovaatimuksena suomen kielen hyvä kirjallinen ja suullinen taito, ruotsin kielen tyydyttävä kirjallinen ja suullinen taito.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta ja osaamista mielenterveys- ja päihdetyöstä, tietoa päihteiden käytön vaikutuksista ja problematiikasta moniongelmaisessa asiakaskunnassa sekä mielenterveys- ja päihdehuollon kentän tuntemusta. Tehtävässä tarvitaan taitoa asiakkaan kohtaamiseen, vuorovaikutukseen sekä kuntouttavan työotteen sisäistämistä ja vahvaa ammattieettisyyttä.

Työ vaatii itsenäistä työotetta ja joustavuutta sekä muuttuvien tilanteiden hallintakykyä. Työ edellyttää myös itsenäistä arviointia, harkintaa sekä ammatillisen vastuun mukaista toimintaa ja päätöksentekoa. Työtä tehdään sekä yksin että työpareina.

Tarjoamme sinulle
– Työajat: Liukuva työaika, ajoittain etätyömahdollisuus
– Työnantajan mahdollistamat koulutukset ja työntekijän vaikuttamismahdollisuudet oman työn kehittämiseen

Liikkuvan tiimin sosiaaliohjaajan kotipesä on sosiaalihuollon mielenterveys- ja päihdepalveluissa ja hän työskentelee yhdessä Liikkuvan tiimin tuetun asumisen ohjaajien sekä sote-keskuksen miepä-palveluiden Kotikuntoutustiimin kanssa.

Työikäisten sosiaaliohjaaja vastaa omalta osaltaan asiakasprosessin toteutumisesta sosiaalihuoltolain tai muiden lakien perusteella asiakkaille järjestettävissä palvelukokonaisuuksissa. Tavoitteena on tarkoituksenmukaisten palvelujen avulla edistää työikäisten henkilöiden elämänhallintaa ja toimintakykyä.

Noudatamme tartuntatautilain 48§ mukaisia vaatimuksia työntekijöiden rokotussuojasta, joka koskee sosiaalihuollon ja terveydenhuollon toimintayksiköiden asiakas- ja potilastiloissa työskenteleviä.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle työsuhteeseen valitulta pyydetään satunnaisesti huumausainetodistus.

Tehtäväkohtaisen palkan lisäksi sinulla on mahdollisuus saada erilaisia lisiä, esim. työkokemuslisä (3-8%). Työkokemuslisää maksetaan hyväksi laskettujen työvuosien perusteella ja mukaan lasketaan myös muilla työnantajilla tehty saman alan työ. Jos sinulla on hyväksi luettavaa työkokemusta yli 15 vuotta, voit nopeastikin ansaita lomaa korkeimman taulukon mukaan eli jopa 38 päivää vuodessa, joka tarkoittaa 7,5 viikkoa lomaa vuodessa.

Haluamme edistää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista ja arvostamme monimuotoisuutta työyhteisössämme. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolia olevia sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä

Tagged as: Sosiaali- ja terveydenhuoltoala, suomi