Kuvaus
Psykologin sijaisuus ajalla 10.2.-6.6.2025.
Kehitysvammapoliklinikan psykologi työskentelee kehitysvammapoliklinikalla ja kehitysvammaosastolla. Psykologi työskentelee osana moniammatillista työryhmää, johon kuuluvat lisäksi ylilääkäri, sosiaalityöntekijä, puheterapeutti, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, kuntoutusohjaaja ja kommunikaatio-ohjaaja. Kehitysvammapoliklinikan asiakkaat ovat kehitysvammadiagnoosin saaneita, eri ikäisiä henkilöitä. Usealla asiakkaalla on lisäksi autisminkirjon häiriö, jokin muu neuropsykiatrinen tai psykiatrinen diagnoosi.
Psykologin työ sisältää kehitysvammaisten psykologisia tutkimuksia ja autismikartoituksia, kuntoutussuunnitelmien laadintaan osallistumista, mielenterveyden ja käyttäytymisen pulmien selvittelyä, konsultointia ja ohjausta. Kehitysvammaosastolla hyödynnetään psykologin osaamista säännöllisesti osastokierroilla sekä tarpeen mukaan. Psykologi osallistuu kehitysvammaisten lasten esikoulu-koulupolun ja myöhemmin jatko-opintojen suunnitteluun. Verkostotyötä tehdään mm. päiväkotien, koulujen, vammaispalveluiden ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.
Psykologi kuuluu vaativan moniammatillisen tuen asiantuntijaryhmään, minkä tehtäviin kuuluu tehdä päätökset erityishuollon antamisesta kehitysvammaiselle henkilölle (asiantuntija-arviot, tahdosta riippumattoman erityishuollon päätökset).
Lupaamme itsenäisen asiantuntijatehtävän, hyvän perehdytyksen ja tiiviin työyhteisön tuen sekä kollegoiden tuen. Kehitysvammapoliklinikan psykologin työssä on tilaisuus kehittää osaamistaan erityisesti psykologisten tutkimusmenetelmien soveltamisessa. Tehtävässä pääsee hyödyntämään erityisesti neuropsykologista osaamistaan.
Tehtävän menestyksellinen hoitaminen vaatii hyvää suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Arvostamme itsenäistä päätöksentekokykyä, reipasta ja asiakaslähtöistä työotetta, kykyä organisoida työtään sekä myönteistä asennetta muutokseen ja toiminnan kehittämiseen.
Työ on kokoaikainen, mutta myös osa-aikatyö ja viikoittaiset etätyöt ovat mahdollisia.
Kelpoisuusvaatimuksena on laillistetun psykologin pätevyys. Katsomme eduksi aikaisemman kokemuksen kehitysvammatyöstä. Pätevien hakijoiden puuttuessa huomioimme myös psykologiksi valmistumassa olevat hakijat.
Edellytämme tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotesuojaa.
Palkkaus on Kainuun hyvinvointialueen vahvistaman tehtävän vaativuuden arvioinnin mukainen. Työ alkaa 10.2.2025 tai sopimuksen mukaan.
Vastaanotamme hakemukset Kuntarekryssä.
Valitun on esitettävä todistus rikostaustan selvittämisestä (laki lasten kanssa työskenteleville rikostaustan selvittämisestä 504/2002) ennen tehtävän vastaanottamista. Työntekijät voidaan testata huumausaineiden varalta.
Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä
Katso kaikki työpaikat: kaikkityopaikat.fi/tyopaikat