Kuvaus

Työtä tehdään koulunuorisotyön tiimissä. Etsivän nuorisotyön tehtävä on tavoittaa palveluiden ulkopuolella tai riittämättömästi niiden parissa olevia nuoria ja kartoittaa heille sopivia palveluita palveluohjauksellisin ja nuorisotyöllisin menetelmin. Erityisvastuuna on koulupudokkaat, ja nuorisotyöllisten menetelmien avulla, ennalta ehkäisevän nuorisotyön kehittäminen kouluissa.

Etsivää nuorisotyötä toteutetaan yksin, työpareina, sekä etsivät nuorisotyöntekijät tekevät tiivistä yhteistyötä moniammatillisen verkoston kanssa. Etsivän nuorisotyön asiakkaiden palveluohjaukseen on tukena Nuorten neuvontatalo Hjlet, ja sen kattava palveluohjausverkosto.

Tähän tehtävään haetaan nuorisotyöntekijää, jonka vastuulle kuuluu Turun etsivän nuorisotyön koulupudokastyön kehittäminen, asiakasohjaus, ja palveluohjauksen kehittäminen, yhteistyöverkostojen kehittäminen.
Etsivä nuorisotyö työskentelee perusopetuksen nivelvaiheessa olevien ja sitä vanhempien, alle 29-vuotiaiden nuorten parissa.

Työ vaatii hyviä tiimityöntaitoja, itseohjautuvuutta, oman työn organisoimista ja sen hallintaa, työn suunnitelmallisuutta ja järjestelmällisyyttä sekä hyvää ammatillista nuoren kohtaamisen ja luottamuksellisen asiakassuhteen rakentamisen taitoa, vuorovaikutustaitoja, sosiaalisen median käyttötaitoja, ratkaisukeskeistä ajattelutapaa, ja nuorisotyön menetelmien osaamista.

Työajat vaihtelevat ja sisältävät jonkin verran alkuiltapainotteista työtä.

Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulu- tai ammatillinen tutkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Tehtävään valitun on toimitettava rikosrekisterilain 6 § 2 momentissa tarkoitettu rikosrekisteriote (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002) nähtäväksi työnantajalle.

Eduksi luetaan
– ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito
– kouluympäristöissä toteutettavan nuorisotyön aikaisempi työkokemus
– palveluohjaustaidot

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi Turun kaupunki suosii anonyymiä rekrytointia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että rekrytointiprosessin ensimmäisessä vaiheessa työhakemuksen avoimiin kysymyksiin ei tule sisällyttää tietoja esim. iästä, äidinkielestä tai sukupuolesta. Vaikka osaa tiedoista taustatiedoissa kysytään, nämä tiedot eivät näy rekrytoivalle lähijohtajalle anonyymissä hakijaraportissa. Anonyymin rekrytoinnin tavoitteena on kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen sekä työkokemukseen.

Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä


Katso kaikki työpaikat: kaikkityopaikat.fi/tyopaikat