Kuvaus

Valtion koulukodit ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alaisia lastensuojeluyksikköjä, jotka tarjoavat vaativan lastensuojelun sijaishuollon, jälkihuollon ja opetuksen palveluita. Lagmansgårdenin koulukoti laajentaa toimintaansa huhtikuussa 2025 ja muuttaa Pedersörestä Pietarsaareen. Koulukodissa tulee työskentelemään noin 50 vaativan lastensuojelun ammattilaista. Toiminta on kaksikielistä ja enemmistö lapsista puhuu äidinkielenään suomea.

Etsimme henkilöstöä sekä vaativan lastensuojelun asumisyksiköihin että erityisen huolenpidon asumisyksiköihin. Lasten hoidosta vastaa monialainen tiimi, johon kuuluvat erityisohjaajien ja valvojien lisäksi tiiminvetäjä, erityisluokanopettaja, sosiaalityöntekijä, kuraattori, sairaanhoitaja, vastaava ohjaaja, psykologi, lääkäri sekä lasten- ja nuorten psykiatri.

Vaativan tason asumisyksikkö on tarkoitettu 12-17-vuotiaille lapsille, joilla on erityisiä yksilöllisiä tarpeita kasvussa ja kehityksessä. Näissä yksiköissä hoidetaan ja kuntoutetaan lapsia, joilla on vakavia kasvun ja kehityksen sekä koulunkäynnin ongelmia. Terapeuttinen ja traumaorientoitunut hoito on yksilöllistä ja kokonaisvaltaista, ja se perustuu monialaiseen yhteistyöhön. Yhteisöllinen, ennakoitu ja vakauttava ympäristö tukee toipumista, ja hoitoon sisältyy myös erilaisia hoidollisia ja tukevia ryhmätoimintoja.

Erityisen huolenpidon asumisyksiköissä annetaan lastensuojelulain 71-73 §:n mukaista kokonaisvaltaista, määräaikaista (enintään 90 vrk) huolenpitoa 12-17-vuotiaille lapsille, jotka käytöksellään vakavasti vaarantavat omaa kasvuaan ja kehitystään tai terveyttään ja jotka eivät ole muulla tavoin hoidettavissa. Näissä yksiköissä selkeä vakauttava arki ja tavoitteellinen työskentely auttavat vaikeasti oireilevien nuorten hoidossa. Erityinen huolenpito on väliintulo nuoren vakavaan tilanteeseen, jossa työntekijät ottavat vastuun nuoren elämäntilanteesta ja nuori saa paljon huomiota ja huolenpitoa. Tavoitteena on luoda vahva kontakti aikuisen ja nuoren välille ja lisätä lapsen turvallisuuden tunnetta. Hoidossa tunnistetaan traumataustasta johtuva oireilu ja keskitytään vakauttamiseen. Hoitojakson tavoitteena on vakauttamisen lisäksi uudelleen suuntautuminen sijaishuollon tavoitteisiin.

Erityisohjaajat hoitavat, kasvattavat ja ohjaavat yksikköönsä sijoitettuja lapsia yhteistyössä moniammatillisen henkilöstön kanssa. He vastaavat siitä, että hoito ja kasvatus ovat yksilöllisten tavoitteiden ja valtion koulukotien hoitomallien mukaista. Ohjaajat huolehtivat arjen sujumisesta ohjaamalla lapsia heidän yksilölliset valmiutensa huomioiden. He dokumentoivat asiakastietojärjestelmään ja tekevät tarvittavat dokumentit yksikössä sovitulla tavalla.

Erityisohjaajat vastaavat lasten ja yhteisön turvallisuudesta luomalla vakauttavaa ilmapiiriä ja toimimalla sovittujen sääntöjen mukaisesti, ennaltaehkäisten väkivalta-, kiusaamis- ja häirintätilanteiden syntymistä. Yhdessä tiimin kanssa huolehditaan tarvittaessa kriittisten tilanteiden hoitamisesta ja lastensuojelulain mukaisten rajoitustoimenpiteiden tekemisestä.

Työ on kaksivuorotyötä ja sitä tehdään kolmen viikon jaksotyön mukaisesti.

Toimintamme arvoja ovat osallisuus, turvallisuus, inhimillisyys ja lapsilähtöisyys. Lagmansgårdenin keskustelukulttuuri on avointa ja toisia arvostavaa. Tarjoamme kiinnostavan ja haasteellisen työn monialaisessa työyhteisössä kokeneiden työntekijöiden rinnalla.

Tehtäväkohtainen palkka AT8; 2271,49 euroa. Lisäksi maksetaan henkilökohtaista palkanosaa 11,1 % – 45 %, haittalisät ja mahdollinen kokemuslisä 8 ja 15 vuoden työkokemuksesta. Aloittavan kelpoisuusehdot täyttävän työntekijän aloituspalkka ilman kokemus- ja haittalisiä on n. 2790 euroa.

Työn aloitusajankohta: 1.3.2025 tai sopimuksen mukaan.

Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä

Tagged as: Sosiaali- ja terveydenhuoltoala