Overview
Työsopimus tehdään ehdollisena, koska rahoittava viranomainen tekee vuosittain viran puolesta päätöksen hankkeen rahoituksen jatkamisesta.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle (Pohde) on myönnetty Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+) hankerahoitusta. Hanke on Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027 -ohjelman mukainen ja toteuttaa sen toimintalinjan 5 erityistavoitetta 5.1 Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen. Erityistavoitteessa tuetaan lastensuojelun piirissä olevien sekä etenkin kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten ja nuorten elämäntilannetta ja pärjäämistä. Tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten tarpeista lähteviä, helposti saavutettavia tukitoimia ja palveluita, joita tuotetaan paikallisesti lapsia ja nuoria kuunnellen.
Hankkeen aikana on tarkoitus rakentaa lastensuojelun avohuoltoon monialainen toimintakäytäntö, joka tukee ja vahvistaa sosiaalityöntekijän osaamista ja asiakkaan osallisuutta. Tavoitteena on lisätä lastensuojelun avohuollossa suhdeperustaista työskentelyä ja monialaista yhteistyötä. Monialaisen osaamisen tuen kautta vahvistetaan, ohjataan ja juurrutetaan systeemistä työskentelyä. Hankkeen aikana on tarkoitus kehittää tunnistamisen työväline riskitilanteen ja vaativan tuen tarpeen tunnistamiseen.
Monialainen osaamisen tuki lastensuojelussa toimintakäytäntö lähdetään rakentamaan systeemisen toimintamallin ja systeemisen työotteen elementeillä. Monialaisen osaamisentuen tiimissä työskentelee kehittäjäsosiaalityöntekijä, perheterapeutti ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Tiimin kokoonpanossa voidaan hyödyntää kokemusasiantuntijaa ja muita asiantuntijoita. Sosiaalityöntekijä saa monialaiselta ja jalkautuvalta tiimiltä konsultaatiotukea sekä konkreettista ohjausta tilanteissa, joissa pohditaan 12-17-vuotiaan lapsen sijoitusta tai lapsi on sijoitettuna avohuollon tukitoimena tai kiireellisesti.
Työskentely tapahtuu mahdollisimman paljon työntekijän ja asiakkaan arjessa, joten työ edellyttää mahdollisuutta matkustaa Pohteen alueella. Työskentelyssä käytetään myös etäyhteyksiä.
Perheterapeutti:
– tuo tiimiin perheterapeuttista osaamista sekä tukee ja ohjeistaa työntekijöitä toteuttamaan systeemistä työotetta ja käyttämään menetelmiä ja välineitä oikein
– voi näyttää ja ohjeistaa menetelmien ja välineiden käyttöä tapaamisilla
– varmistaa ja vahvistaa systeemisen lähestymistavan ylläpitoa tiimin työskentelyssä
– kokoaa ja tuottaa tarvittavaa materiaalia ja ohjeistusta systeemisestä työskentelystä ja työmenetelmistä ja -välineistä työntekijöiden tueksi
– toimii sosiaalityöntekijöiden ja muiden perheen työntekijöiden reflektiokumppanina
– tukee dialogista, reflektiivistä vuorovaikutusta ja systeemistä, kokonaisvaltaista ymmärrystä asiakkaan elämään ammatillisessa työskentelyssä
– auttaa työntekijöitä tutkimaan omaa suhdettaan perheeseen ja pohtimaan, millä tavoin työntekijät ja perhe voivat työskennellä ja käsitellä vaikeitakin asioita turvallisesti ja arvostavasti.
Perheterapiaa ei tehdä eikä sitä ole tarkoitus tehdä monialaisen jalkautuvan tiimin toiminnassa.
Tarjoamme mahdollisuuden päästä kehittämään innovatiivista ja aivan uudenlaista toimintakäytäntöä lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden sekä asiakkaiden tueksi.
Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää systeemisen ajattelun ja työotteen koulutusta sekä kokemusta systeemisestä työskentelystä. Systeemisen ajattelun ja työotteen kouluttajakoulutus luetaan hakijan eduksi. Perheterapeutin tulee osata työskennellä osana monialaista tiimiä ja monialaisissa verkostoissa. Lastensuojelutyön tuntemus ja työkokemus lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelystä sekä verkostoyhteistyöstä katsotaan myös eduksi.
Hakijalta toivotaan kokemusta kehittämis- ja hanketyöstä. Arvostamme hyviä vuorovaikutustaitoja, luovuutta, kehittävä työotetta ja kiinnostusta lastensuojelun sosiaalityön kehittämiseen sekä vaikuttavuuden arviointiin. Erilaisten digitaalisten välineiden käyttö, sujuva kirjoittaminen ja tiedon jäsentäminen ovat myös tehtävässä tarvittavia valmiuksia.
Pohteella henkilöstöetuihin kuuluvat mm. vuosittainen liikunta-, kulttuuri, työmatka- ja hyvinvointietu sekä tuki työsuhdepolkupyörään.
Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukainen laillistus tai sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 3§ ja 8§ mukainen laillistus tai tehtäviin soveltuva sosiaali- ja terveysalan ammatillinen perustutkinto (lähihoitaja) ja lisäksi psykoterapeuttikoulutus (erityistason perheterapiakoulutus) sekä Valviran myöntämä oikeus käyttää psykoterapeutti -ammattinimikettä.
Haastatteluun kutsuttavilta tarkistamme alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset. Työnhakijan tulee olla rekisteröityneenä Valviran ylläpitämään Terhikki ja/tai Suosikki-rekisteriin.
Tehtävään valitun on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6§:n 2 momentissa tarkoitettu ote rikosrekisteristä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).
Noudatamme työsuhteissa enintään 6 kk koeaikaa. Koeaika voi olla enintään puolet palvelussuhteen kestoajasta alle 12 kk kestävissä määräaikaisissa palvelussuhteissa.
Tehtävään valitun tulee esittää hyväksyttävä lausunto terveydentilastaan.
Henkilöstön rokotussuojan osalta noudatamme työn ja tartuntatautilain edellyttämää rokotussuojaa.
Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä
Katso kaikki työpaikat: kaikkityopaikat.fi/tyopaikat